Op woensdag 31 januari geeft Mr. dr. Corjo Jansen een lezing voor de Vrienden van de Synagoge Amersfoort.

De lezing gaat over Mr. Lodewijk Visser, die op 21 augustus 1871 werd geboren in Amersfoort. Hij ontwikkelde zich tot vooraanstaand jurist en bekleedde belangrijk bestuursfuncties in onze maatschappij en in de Joodse Gemeenschap. Hij werd ook president van Hoge Raad der Nederlanden.

Over zijn werk en de invloed daarvan zal die avond gesproken worden door Mr. dr. Corjo Jansen. Hij schreef samen met Mr. dr. Derk Venema het boek ‘De Hoge Raad en de Tweede Wereldoorlog. Recht en rechtbeoefening in de jaren 1930 – 1959’.

Tijdens de Duitse bezetting richtte Mr. Visser de Joodsche Coördinatie Commissie op die de belangen van de Joden ging behartigen, los van de door de bezetter bedachte en opgerichte organisaties voor de Joden. Lodewijk Ernst Visser is te Den haag op 17 februari 1942 overleden.

Mr. dr. Jansen is hoogleraar Rechtsgeschiedenis & Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit en tevens voorzitter van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht.

De avond begint om 19.30 uur in het Beth Medine aan de Drieringensteeg 5 in Amersfoort. Toegang is gratis, aanmelden kan via vsamersfoort@outlook.com.