De Amersfoortse synagoge heeft een ware schat aan edelmetaal en textiel. De collectie is onderzocht en beschreven door het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Daarbij heeft men de verzameling aangemerkt als een van de belangrijkste van Nederland.

De 22 mooiste voorwerpen zijn in bruikleen gegeven aan Museum Flehite. Maar ongemerkt gingen deze voorwerpen ernstig achteruit. Restaurator Sharon Manassen zorgde voor vakkundig herstel en vertelt  tijdens de lezing over aanpak en restauratie proces. .Sharon Manassen voert een eigen collectie groot zilverwerk, zoals kandelaren, vazen, schalen en bestek die men als kunst kan neerzetten, maar ook zeker kan gebruiken. Ze maakt groot zilverwerk in opdracht, repareert/restaureert (antiek) zilverwerk en verzorgt cursussen op het gebied van zilversmeden.

De lezing 18 mei is in Museum Flehite Westsingel 50/Breestraat 80 zaal Aanvang 20.00 u. Ontvangst vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via: vsamersfoort@outlook.com.

Foto: De Zilversmid