Op donderdag 27 oktober organiseren we in samenwerking met Christenen voor Israël een studieavond met Max Lurye uit Oekraïne en Sara van Oordt. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Vlucht uit het Noorderland.

De bijeenkomst vindt plaats in het Beth Medine aan de Drieringensteeg 2 in Amersfoort. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Vlucht uit het Noorderland
Max Lurye is de directeur van het Joods Agentschap in Oost-Oekraïne. Het Joods Agentschap is een Israëlische organisatie, die onafhankelijk van de overheid werkt, met als belangrijkste taak de migratie van Joden naar Israël. Hoe gaan de Joden in Oost-Oekraïne om met de onrustige situatie? En hoe is het om vanuit dit oorlogsgebied te vertrekken naar Israël? Op deze vragen geeft Max Lurye een antwoord tijdens de spreekbeurt. Hij spreekt in het Engels, voor vertaling naar het Nederlands wordt gezorgd.

Sara van Oordt, werkzaam bij Christenen voor Israël, vult Max aan vanuit haar persoonlijke ervaringen. Ze is onlangs nog in het oosten van Oekraïne geweest en weet dus hoe het er in de praktijk aan toegaat. Sara gaat in op de actuele situatie van Joden in Oekraïne en waarom steeds meer van hen besluiten om naar Israël te gaan.