Op woensdag 30 oktober organiseert de stichting Vrienden van de Synagoge Amersfoort een duo-lezing met opperrabbijn Binyomin Jacobs en Eric Vink, directeur van Stichting Antisemitisme Preventie. De bijeenkomst vindt plaats in het Beth Medine aan de Drieringensteeg 5 in Amersfoort. Aanvang is 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Het thema van de bijeenkomst is het opnieuw toenemende antisemitisme. Welke factoren spelen daarin steeds weer een rol? Het woekert al eeuwen in het gedachtegoed van het Westen en het Midden-Oosten en wordt door bepaalde actuele maatschappelijke ontwikkelingen opgeroepen en door extreme figuren en bewegingen uitgevoerd in aanslagen, vernielingen en onteren van begraafplaatsen. Opperrabbijn Jacobs gaat in op de vraag wat het steeds weer de kop opstekende antisemitisme betekent voor hem en de Joodse gemeenschap in Amersfoort en heel Nederland.

Eric Vink is voorzitter van de Stichting Antisemitisme Preventie en zal wat meer achtergrond en duiding geven rondom het begrip antisemitisme.